SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017.

Ilyen hosszú ideig még sosem volt nyitva a Mikulásgyár!

 

Idén 22 napon keresztül hozhatják az adományokat a Hősök tere közelében felállított adományozói központba. Ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre. Évről-évre nagyobb az adományozói kedv. A Mikulásgyár már évek óta nemzetközi szinten is ismert és elismert. Idén már érkezett ajándék Houstonból, Tokióból és Csíkszeredáról is.

 

Mikulásgyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén, 9 és 21 óra között. De lesz kihelyezett üzeme a Lurdy Házban, országszerte a Toyota márkaereskedésekben és a Hungaroringen is. Aki nem tud személyesen eljönni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják. 

 

Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos újdonsággal, programokkal szórakoztatják az adományozókat.

 

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa, főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék jött a gyárba.

 

Mint azt Zsolnai Endre elmondta, az ajándékok már hetek óta érkeznek a szervezőkhöz külföldről is. Idén a NASA főhadiszállásáról, Houstonból is érkezett. Egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok a Mikulás gyárába. A karitatív akció más országokból és nagyon sok városból is kapott már ajándékot. Küldtek csomagot Tokióból, Csíkszeredáról és Kolozsvárról is, és egy nagyobb adomány várható Londonból, ugyanis a kint élő magyarok egy csoportja is szervezetten gyűjt a MikulásGyár részére.

 

A MikulásGyár partnereinek közleménye:

 

A Lurdy Ház immár harmadik éve gyűjtőpontja a MikulásGyárnak, idén ráadásul a bevásárlóközpontok közül egyedüliként. Már az első alkalommal is az átlagosnál több adományt gyűjtöttünk, tavaly pedig több mint 15.000 kilónyi támogatást tudtunk továbbítani a rászorultaknak. A Lurdy nyitott a kulturális és társadalmi célú rendezvények felé, reméljük, hogy idén az adományok számát és méretét ismét növelni tudjuk, bérlőinkkel és látogatóinkkal közösen - fogalmazott Stephan Szakal, a Lurdy Ház ügyvezető igazgatója.

 

A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ugyanakkor az is, hogy a program, amelyhez csatlakozik, klasszikus értékeket képviseljen, csakúgy, mint maga a Társaság. A MikulásGyár éppen ilyen, úgyhogy az első pillanattól kezdve zökkenőmentes volt az együttműködés a két csapat között, s bízunk benne, hogy a Hungaroring Mikulás Grand Prix-je hozzátesz majd az ünnepi előkészületekhez.

 

Az ünnepi időszakban megnő a Magyar Vöröskereszthez érkező segélykérő levelek száma. Megyei és területi szervezeteink országszerte számos gyűjtőakciót, programot indítanak, hogy segítsék az arra rászorulókat. Nagy örömmel csatlakozunk idén is a MikulásGyárhoz, ahol kezdetek óta részt veszünk az adományok gyűjtésében és a Vöröskereszt feladata az adományok eljuttatása is a rászoruló családokhoz. Bízunk benne, hogy idén is sokaknak tehetjük szebbé a Karácsonyt - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

 

A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Eleinte az összegyűjtött adományokat szállította el a gyűjtőpontokról, majd vállalta, hogy az adományozók által a postákon ingyenesen leadott „MIKULÁSGYÁR” felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja. A tavalyi évben a Magyar Posta mintegy 14 ezer darab csomagot juttatott el a postákról, illetve a központi gyűjtőpontokról a Magyar Vöröskereszt raktáraiba. A Posta támogatásának köszönhetően az egész országot, akár a legkisebb településeket is sikerült bevonni a programba.

 

A Nemzeti Közművek 2011-óta minden évben, idén hetedik alkalommal biztosítja a MikulásGyár fűtéséhez szükséges gázellátást és idén először a villamosenergia-ellátást is. A Nemzeti Közművek ezzel kíván hozzájárulni a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremteni az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához.

 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. szponzorációs szerződés keretében idén is támogatja a MikulásGyárat. Ennek értelmében, a rendezvény három hetes időszaka alatt az FKF térítésmentesen biztosítja a hulladékelszállítást és a programok előtti és utáni takarítást. Az FKF most decemberben is a MikulásGyárban rendezi meg Gyermekrajz- és Szépírói pályázatának díjátadó ünnepségét.

 

A MikulásGyár az első közösségi jótékonysági megmozdulás, amely idén december elsején videókihívással is elindul a Share for Help applikáció segítségével, támogatva és növelve ezzel a kezdeményezés népszerűségét, sikerét. A Share for Help egy olyan közösségi mobil applikáció, amellyel pozitív akciókat indíthat bárki izgalmas és népszerű videókihívások formájában. Összefogja és támogatja az aktívan segítő embereket, vállalatokat és civil szervezeteket, egyúttal inspirál másokat is a csatlakozásra és hasonló kezdeményezések indítására. Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! facebook.com/shareforhelp.org és www.shareforhelp.com 
Powered by Cocoagraphix | Hosted by OAZISH