Nagy sikerrel zárult a Marketingesek Sportegyesülete által a MikulásGyár részére szervezett Jótékonysági Pókerverseny.

\"\"A rendezvényt a Hotel Adinában tartották, amelyen közel ötven fő, főleg közép- és felsővezető vett részt.

A játékosoknak nevezési díjként 1 darab plüssállatot kellett vinniük, amelyeket a MikulásGyár oszt szét a rászorultak között.

A jó hangulati rendezvény, a jótékonykodáson túl, a közös sportolás általi élményszerzésről és kapcsolatteremtésről is szólt, amely a Marketingesek S.E. jelszava.

A szervezők azokra a játékosokra is gondoltak, akik egy nem megalapozott ALL IN után kiestek, nekik rulett és Black Jack verseny kezdődött, amelyet profi krupiék bonyolítottak le.

A Pókerkupát végül a „profik” között meglepetésre Szunai Linda, a Miss World Hungary 2011. győztese vihette haza, aki megfontolt játékával, teljesen megérdemelt győzelmet aratott. A második helyezést Kiss Péter (Telia Sonera), míg a harmadikat Kiss Dánielé (Bureau Veritas) szerezte meg.

A kupákat és díjakat Borsányi Gábor és Zsolnai Endre közösen adták át.

A szervezők az idei évben még 7 sportágból terveznek házibajnokságot. www.marketingsport.hu


Nyári aktivitások, előkészületek a decemberi rendezvényre

A MikulásGyár első nyári megjelenése az Első Magyar Jótékonysági Póker Kupán volt, amelyet a Marketingesek Sportegyesülete szervezett. Nevezési díj nem volt, a meghívottaknak pusztán egy plüssállatot kellett leadniuk, amelyet a MikulásGyár szegény gyermekeknek ad. A támogatók, döntéshozók, közéleti személyiségek részvételével zajló, június 13-i esemény helyszínét az Adina Apartman Hotel biztosította térítésmentesen.

A nyári megjelenés a különböző bevásárlóközpontok parkolóiban és fesztiválokon folytatódik, amelyekről idejében hírt adunk. A road show főszervezője az A-Z PRodukció, a szállások ingyenes biztosításáért köszönet illeti a Hotel Sopront. Logisztikai partnerünk, mint már sok-sok éve, a Magyar Posta.

 

 

Februárban sikeres gyűjtés a fagyhalál ellen!

A MikulásGyár a rendkívüli hidegre való tekintettel üzembe helyezte magát. 2012.február 8 és 12. között várta az Alba, Corvin, Csepel, Debrecen, Duna, Győr, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Nyír, Szeged, Szolnok, Zala Plazában a hálózsákokat, takarókat, plédeket, meleg ruhákat, tartós élelmiszereket, amely adományok ebben a szokatlanul nagy hidegben feltétlenül székségesek, hogy ne fagyjanak meg a fedél nélkül, vagy fűteltlen házban élő emberek. Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt segítségével a nappali melegedőkre, éjszakai szállókra és olyan öreg, egyedülálló, kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek juttatuk el, akiket a fagyhalál fenyegetett a nagy hidegben.

\"\"

 

MikulásGyár: példamutató összefogás és rendkívüli eredmény

A MikulásGyár nem áll meg, évről-évre népszerűbb, elismertebb, nagyobb és eredményesebb. 2011 decemberében a 2010-es álomrekordot 60 százalékkal több doboznyi adománnyal döntötte meg. Európa mára legismertebb és legelismertebb szervezett karitatív akciója lassan kinövi hazánkat, idén nyáron is aktivizálja magát, illetve decemberben szeretne megjelenni más európai fővárosban is.

2011-ben december 9. és 21. között gyűjtött adományt – immár hetedik alkalommal – a MikulásGyár. A főtámogató által üzemeltetett
\"\"\"\"és már jól ismert 13 pláza, kiemelten a Corvin és Duna Plaza mellé idén először csatlakozott a kecskeméti Malom Park.

A budapesti főhelyszín ismét az Ötvenhatosok tere (Felvonulási tér) volt, és már szinte hagyományosan, térítésmentesen vette át a felajánlásokat az ország minden postája.

A 2009-ben új alapokra helyezve, professzionális stábbal újraindult MikulásGyár 10 tagú főszervező csapata nagyon komoly szakmai munkája nélkülözhetetlen az egyre nagyobb sikerhez, ám a két stratégiai partner nélkül a MikulásGyár nem érhetné el célját.

Köszönet illeti hazánk legnagyobb humanitárius szervezetét, a Magyar Vöröskeresztet, amely a MikulásGyár alapítása óta tevékeny és hiteles résztvevője a karitatív akciónak. 2011-ben országszerte közel ezer vöröskeresztes önkéntes és több mint 350 vöröskeresztes munkatárs gyűjtötte lelkesen és áldozatkészen az adományokat. „A vöröskeresztes önkéntes segítők és munkatársak összesen több mint hétezer munkaórában tevékenykedtek. 2011 az Önkéntesség Európai Éve volt, ezért is külön öröm számunkra, hogy kétszer annyi önkéntes jelentkezett a Vöröskereszthez, hogy segítse munkánkat” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója.


Ugyanezen köszönet jár a Magyar Postának, mint a MikulásGyár logisztikai partnerének. A Posta nem pusztán a szelektált, csomagolt dobozokat, adományokat szállította az ország egész területén, de vállalta, hogy minden postán térítésmentesen átveszik a hozzájuk érkezett adományokat. Ezen adományok száma is jelentősen nőtt: 55%-kal nagyobb, mint az egy évvel korábbi gyűjtés során leadottak.


Köszönet illeti a MikulásGyár idei fővédnökét, Rogán Antal országgyűlési képviselő urat, Belváros polgármesterét. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes urat, aki megnyitotta a főváros részéről a MikulásGyárat. Papcsák Ferenc urat, aki Zugló polgármestereként lehetőséget biztosít a MikulásGyár installációinak tárolására. Az összes médiumot, amely szinte egyként állt a nemes ügy mögé, s a szolidaritást hangsúlyozta, mikor a felületeit biztosította az esemény számára.

Köszönet a főtámogatónak, a legnagyobb európai és hazai plázaüzemeltető cégnek, amely – másik 11 plázája mellett – a Corvin és a Duna Plaza üzemeltetője, illetve az idén első alkalommal csatlakozott kecskeméti Malom Központnak. Köszönjük a BVK Zrt., mint a főváros üzemeltetéséért felelős legnagyobb holding segítségét, a Fővárosi Csatornázási Művek, az ELMÛ, a Főkert Zrt. és a Főgáz Zrt. segítségét, akik a vízellátásunkat, az áram- és a gáz ellátást, illetve a terület tisztántartását biztosította.


Az Ital Magyarország is támogatója volt a MikulsGyárnak, amely – többek között – az Ági szörpöt hozza ismét forgalomba és a köztudatba. Nélkülük is nehezebben működött volna a MikulásGyár, a nagyvonalú és hatalmas mennyiségű felajánlásuk csak hab volt a tortán.
\"\"

A Citibank nélkül nem üzemelhetett volna a rendkívül népszerű ingyenes jégpálya, a melegedő- és gyermekfoglalkoztató sátor, amelyek nagyban emelték a MikulásGyár rendezvényének színvonalát.

Köszönjük a számtalan fellépőnek, előadónak, koncertezőnek, hogy ingyen szórakoztatták a kicsiket és nagyokat színpadunkon.

\"\"
A legnagyobb elismerés azonban mégis az önkénteseknek és az adakozóknak jár.
A Magyar Vöröskereszt közel ezer önkéntese mellett a MikulásGyár – az együttműködő partnerek dolgozóival együtt – 300 önkéntese 13 napon keresztül, hidegben, megfeszítetten és örömmel tette dolgát. Az adakozók pedig rendületlenül hozták az adományokat, ajándékokat. Több száz iskola, óvoda, alapítvány, több tízezer kisgyermekes család, egyedülálló nyugdíjasok, egyszóval a magyar társadalom egésze. Ettől érhet el minden évben nagyobb és nagyobb sikert a MikulásGyár, ettől tudunk segíteni a rengeteg szegénységben élő nagycsaládon, sok-sok gyermeken, akiknek ez csomag jelenti a karácsonyt és a reményt.


Zsolnai Endre, főszervező

Powered by Cocoagraphix | Hosted by Ruffnet